Het basisprincipe is dat we voortdurend streven naar een hoog welbevinden van de kinderen.
We doen dit door:
• Respect te tonen voor elk kind, voor zijn eigenheid en persoonlijkheid
• De kinderen rijke ontplooiïngskansen bieden: we zorgen voor een stimulerende omgeving met rijk speelgoed aangepast aan de leeftijd en de interesses van het kind.
• We zorgen ervoor dat de kinderen steun en verbondenheid vinden bij andere kinderen, bij de medewerkers en hun omgeving.
Wij willen, vanuit een waarderende en respectvolle houding, samen met de ouders de opvoeding van hun kindje gestalte geven. Wij informeren elkaar over de pedagogische aanpak en over de vorderingen van het kind.
Op die manier kunnen we samen de opvoeding afstemmen op de individuele noden van elk kind. We nodigen de ouders uit om te praten over hun kind en zijn eigenheden, over hun bezorgdheden, hun wensen. Ouders kunnen ook met vragen over de gezondheid, opvoeding, de ontwikkeling en de activiteiten van hun kind steeds terecht bij de begeleiders, de pedagogische coach en de verantwoordelijke.
We zorgen voor een gepaste omkadering zodat onze medewerkers hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontplooien. Als team willen we met elkaar omgaan in een sfeer van waardering, openheid en respect.Op die manier kunnen we samen de opvoeding afstemmen op de individuele noden van elk kind. We nodigen de ouders uit om te praten over hun kind en zijn eigenheden, over hun bezorgdheden, hun wensen. Ouders kunnen ook met vragen over de gezondheid, opvoeding, de ontwikkeling en de activiteiten van hun kind steeds terecht bij de begeleiders, de pedagogische coach en de verantwoordelijke.
Als kinderdagverblijf geloven we in een cultuur van dialoog en ontmoeting.
Gelijke kansen en sociale cohesie staan centraal in onze organisatie, we staan open voor inclusieve opvang van kinderen met een bijzondere zorgvraag of kinderen uit een bijzondere of kwetsbare gezinssituatie.
Als organisatie hebben we aandacht voor nieuwe maatschappelijke tendensen en passen onze werking aan waar nodig en wenselijk.
Leentje Paelinck
Coördinator CKG
Sofie De Langhe
Directeur
Inge Vandevyere
Coördinator Kinderdagverblijf
Het kinderdagverblijf werkt met semi-verticale groepen, dit wil zeggen dat de kinderen over 2 afdelingen zijn verdeeld, een babyafdeling en een peuterafdeling.
De babyafdeling bestaat uit 2 leefgroepen: de Pagadders en de Duimelotjes.
In beide leefgroepen kunnen de kindjes terecht tussen 0 en +/- 18 Maanden.
De peuterafdeling bestaat uit 3 leefgroepen: de Troetelberen, de Kabouters en de Clowntjes. In deze leefgroepen blijven de kindjes dan tot ze naar school gaan, rond de leeftijd van 3 jaar.
De verantwoordelijke stelt de groepen samen, in overleg met de betrokken begeleidsters en de pedagogische medewerker. Zij houdt hierbij rekening met de aard en ontwikkelingsfase van het kind, de pedagogische visie, het reserveringsschema en de beschikbare plaats.
Keukenmoekes
Kindbegeleiders
Stafleden
De prijs voor de opvang wordt vastgesteld op basis van het inkomen van het gezin volgens de wettelijke bepalingen.
Van alle nieuwe kindjes verwachten we dat ze samen met hun mama en/of papa komen wennen. Er worden 3 (gratis) momenten voorzien van telkens 2 uren. De kinderen gaan pas over naar een andere leefgroep na overleg met de ouders. Om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen maken de kinderen geleidelijk aan kennis met de volgende leefgroep. Eerst brengen zij een kwartiertje door bij de grotere kinderen, samen met de vertrouwde begeleidster. Stilaan wordt de tijd die de kinderen doorbrengen in de volgende speelgroep langer.
Het kinderdagverblijf is minstens 220 dagen per jaar open. We plannen 3 weken jaarlijkse vakantie, van half juli tot begin augustus. Daarnaast sluiten we ook onze deuren ook op alle wettelijke feestdagen en tussen kerstdag en nieuwjaar. Een vakantieplanning wordt jullie tijdig bezorgd. De startdatum van de opvang en de individuele dag- en uurregeling worden in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd. Wij verwachten een minimum aanwezigheid van 2 volle dagen. Ouders die beiden werken in een ploegensysteem (en dit kunnen aantonen met een attest van de werkgever), kunnen hun opvangplan maandelijks doorgeven.